Overwin het kwade door… eten

In deze gastblog vertelt Arjanne over een ervaring in haar tuin. Heb je van zevenblad gehoord? Laat je niet foolen door het getal zeven – heilig is het zeker niet.

Zevenblad is het onkruid der onkruiden. Een plantje dat je dus niet in je tuin wilt hebben. De wortels gaan echt overal tussen zitten en blijven zich oneindig vertakken. Je kunt ervan overtuigd zijn dat je alles uit je border hebben getrokken, maar na een paar weken is er weer een zee van groen. Ik denk dat zevenblad van na de zondeval is. Of het was voor de zondeval een lief en schattig plantje, maar is daarna gewoon evil geworden.  

Je begrijpt al uit mijn hevige frustratie dat ik dit minder fijne onkruid in mijn tuin heb. Echter, aangezien ik steeds vaker probeer ‘om te denken‘ moet dit plantje naar mijn idee toch ook iets anders dan frustratie kunnen opleveren. En dat blijkt helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Mijn tuinman, Daniel, kwam met het briljante idee om er pesto van te maken.

Een google search maakte mij duidelijk dat dit helemaal niet zo raar is en dat er verschillende recepten voor bestaan. Vandaag een poging gewaagd. Naast het beruchte zevenblad heb je nodig: knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en zout en peper. 

overwin-het-kwade

Gooi alles bij elkaar en meng het met een blender of een staafmixer.  

Untitled 2

Het resultaat? Een enigszins apart (maar niet vies) smakende pesto en een soort gevoel van overwinning op het kwade.

Untitled 3

(Maar als iemand goede tips heeft om dat akelige spul uit m’n tuin te krijgen – hoor ik het uiteraard graag!)

Referenties

Onze tuin blijft groeien

Gerwin en Laurine vertellen over hun ervaring met Tuinpraktijk De Groene Loods. Langzamerhand krijgen de plannen én krijgt de tuin meer vorm.

Lees meer...

Neem contact op met De Groene Loods

Daniel-Roos-De-Groene-Loods-220x220px


Wordt het tijd dat je aan de slag gaat in je tuin? Wil je het groots aanpakken of volstaat een kleine ingreep met effect? Graag denken we met je mee. Voel je vrij om te reageren.

Neem contact op