Dubbeldoel tuinman

De Groene Loods ziet de tuin als een eigen stukje aarde, waarin naar behoefte de groei en de ontwikkeling van de tuin en zijn gebruiker combineerd worden. Van buiten word je beter en van buiten kun je leren

Tuinpraktijk De Groene Loods legt als dienstverlenende tuinman de verbinding tussen mensen, groen, vakmanschap en duurzame ontwikkeling. De behoefte aan persoonlijke groei en ontwikkeling van individuen en groepen, door middel van tuinieren en werken in de natuur, staan daarbij centraal.

Als eigenaar van Tuinpraktijk De Groene Loods combineer ik (Daniël Roos) mijn jarenlange passie en verwondering voor de natuur met mijn ervaring als tuinman, groeningenieur en schoolmeester. De tuin, een landschap of natuur is voor mij de bodem voor een leerproces, een sociale activiteit, een verwerkingsproces of een rehabilitatie.

Vanuit dat perspectief helpt de Tuinpraktijk met passende werkvormen een diversiteit aan klanten:

  • We helpen particulieren bij het ontwerpen en aanleggen van een persoonlijke tuin, waarin belevenissen, ervaringen, teleurstellingen of juist hoogtepunten uit het leven van de betreffende persoon kunnen worden verwerkt.
  • We coachen bij de vergroening van een schoolplein, waarbij kinderen, ouders en leerkrachten volop meedoen.
  • We begeleiden mensen bij het tuinonderhoud, door samen te tuinieren en intussen de metaforen van de natuur te laten spreken.
  • We stimuleren klanten in een persoonlijk traject van het ontwerpproces tot de realisatie.
  • We maken gebruik van de creatieve, didactische, pedagogische, psychologische en therapeutische kracht van werken in de natuur.
  • We zetten de tuin in als methode om te leren, te verwerken, te beleven, verhalen te delen, samen te werken of emoties te uiten.

 

In onze dienstverlening zijn we onze klanten telkens tweeledig van dienst. Enerzijds is er de praktische component; we helpen en coachen kinderen, jongeren en volwassenen bij alle voorkomende werkzaamheden in de natuur en de tuin. Anderzijds bieden we hen – onder meer tijdens die werkzaamheden – een moment of een traject van educatie, reflectie en rehabilitatie. Zo verbinden we mens, natuur en duurzaamheid in aan elkaar.

Referenties

Dicht bij mezelf blijven in mijn tuin

Mijn vraagstuk was hoe ik de tuin bij ons nieuwe huis zou gaan realiseren en inrichten. Ik heb Daniel van Tuinpraktijk De Groene Loods gevraagd daarin te adviseren en daarbij te begeleiden.

Neem contact op met De Groene Loods

Wordt het tijd dat je aan de slag gaat in je tuin? Wil je het groots aanpakken of volstaat een kleine ingreep met effect? Graag denken we met je mee. Voel je vrij om te reageren.