Zoeken

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op een aantal vragen die aan De Groene Loods geregeld gesteld worden. Mogelijk staat ook jouw vraag ertussen. Heb je nog vragen, na het lezen van onderstaande antwoorden, schroom dan niet contact op te nemen met De Groene Loods.

Zeer geregeld komen mensen via een kennis of vriend bij ons terecht met een vraag over hun tuin. Kun je eens langskomen om gewoon mee te kijken? Daarop antwoorden wij: graag! We maken een afspraak komen langs voor een vrijblijvend gesprek. Jij vertelt je verhaal, wij luisteren. De Groene Loods legt vervolgens uit wat zij voor jou kan betekenen. Samen kijken we naar je tuin, we geven je alvast wat tips en adviezen en maken indien gewenst een nieuwe afspraak.

De Groene Loods is een dienstverlener met een dubbel doel. We beogen klanten een andere kijk op hun tuin, henzelf en hun omgeving te bieden door bezig te zijn in de natuur. We gaan daarbij uit van de educatieve en reflectieve kracht van de natuur, zonder zweverig te zijn. Bevind je je bijvoorbeeld in een periode van rouwverwerking, dan bieden wij samen tuinieren aan als een methode om antwoorden te vinden, emoties te uiten en gevoelens een plekje te geven. Maar ook werken we in opdracht voor scholen, door samen met ouders, kinderen en leerkrachten van een schoolplein een groene omgeving te maken, en helpen we particuliere cliënten bij het ontwerp, de aanleg, het onderhoud en de renovatie van hun tuin.

Onze naam zegt het al: we zijn een loods, een gids. Anders dan reguliere hulpverleners komt De Groene Loods naar je toe. We nemen je mee, coachen je en begeleiden je. We leren je van alles over de tuin. Praktisch en metaforisch. Over hoe je het beste kunt onderhouden. Maar ook over wat je kunt leren van de aarde, met haar verborgen schatten. We luisteren naar je verhaal en stimuleren je dat verhaal naar je tuin te vertalen. We leren mensen eigenaar worden van hun omgeving. De Groene Loods is je coach.

Als je ons wilt lokaliseren op basis van een beroepsgroep, dan mag je ons plaatsen in de categorie tuin & landschap. Maar we verbinden natuur, groen en tuin met het mensenleven in de breedste zin van het woord. Daarom noemt de eigenaar, Daniël Roos, zichzelf tuinman met een dubbel doel. We begeleiden cliënten met levensvragen, leren kinderen een groene speel- en leeromgeving ontwikkelen en helpen individuen en groepen met vragen op het gebied van ontwerp, aanleg, onderhoud en renovatie van hun tuin. De natuur is het middel, De Groene Loods het gereedschap.

Als je een eigen tuin of balkon hebt, kunnen we rondom je huis aan de slag. Maar ook als je geen tuin hebt, kan De Groene Loods je helpen. We kennen een aantal plekken waar we ook samen kunnen tuinieren. Ook op externe locaties kunnen we je dus van dienst zijn.

Dat is helemaal afhankelijk van je situatie en wensen. Laten we eerst eens vrijblijvend kennismaken. We willen het traject helemaal volgens jouw wensen laten verlopen, dus in nauw overleg maken we een voorstel en offerte, waar je rustig over na kunt denken. Vervolgens spreken we gedurende een periode af voor een aantal uren of dagen. Je weet van tevoren precies waar je aan toe bent. De Groene Loods vindt die transparantie erg belangrijk. Ook is het mogelijk een aantal keren op proef af te spreken. Op die manier kun je zelf beoordelen of het bij je past.

Bedoel je dat je geen kennis of ervaring hebt op het gebied van groen en natuur? Dat geeft niets! Bij De Groene Loods ben je namelijk aan het juiste adres om hier iets over te leren. Ben je pertinent niet geïnteresseerd in tuinen en groene omgevingen, dan ken je vast wel iemand die wél interesse heeft. Gun hem of haar de ervaring met De Groene Loods!

Dat is afhankelijk van jouw situatie en vraagstelling. De Groene Loods is altijd bereid om met jou te zoeken naar de beste oplossing als het gaat om financiering en eventuele verzekering. Ook is het goed om te weten dat we staan ingeschreven bij beroepsvereniging Groene Zorg.

In de eerste plaats uit de genealogie van de familie van eigenaar Daniël Roos. Een heel aantal van zijn voorouders werkte als loodsman en zorgde er zo voor dat schepen veilig de haven werden in- en uitgeleid. Op die manier wil ook De Groene Loods een coach zijn. De toevoeging ‘Groene’ laat zich natuurlijk raden.

Misschien heb je weleens gehoord van de dubbeldoel-kip. Van dat speciale ras produceren de hennen redelijk efficiënt eieren en zijn de hanen geschikt voor de slacht. Vergelijkbaar is de dubbeldoel-koe, het rund dat zowel melk als vlees oplevert. Op die manier kun je De Groene Loods zien als dubbeldoel-tuinman. We helpen klanten enerzijds praktisch en concreet bij zeer uiteenlopende werkzaamheden in tuin en natuur. Anderzijds is onze dienstverlening ook abstract, door het werken in de tuin in te zetten als middel tot educatie, reflectie en rehabilitatie.

Ja natuurlijk kunt ons inhuren als hoveniers voor ontwerp, aanleg en onderhoud voor de particulier en de zakelijke markt. Wij onderscheiden ons op dit gebied door persoonlijke aandacht en maatwerk te leveren. 

Quotes

De tuin leert ons om gecreëerde beelden voortdurend bij te stellen. Na een regenbui kan je opnieuw op ontdekkingstocht. Ria Markvoort

Neem contact op met De Groene Loods

Wordt het tijd dat je aan de slag gaat in je tuin? Wil je het groots aanpakken of volstaat een kleine ingreep met effect? Graag denken we met je mee. Voel je vrij om te reageren.