Jij en jouw tuin

Een tuin is meer dan een paar planten. Een dierbaar stukje grond, een betekenisvol schilderij, een plekje om te ervaren en in te werken.

Als gasten in je tuin komen, kun je er trots en blij van worden als je tuin wordt gewaardeerd en bewonderd. Het is nog leuker als je erbij kunt zeggen dat je dat zelf hebt gerealiseerd. Je laat daarmee iets van jezelf zien.

Wat is de functie van je (voor)tuin. Op welke plek laat je jezelf zien, zoals je echt bent? Voor veel mensen is dat hun (achter)tuin. Een tuin is meer dan een paar planten. Met de dode en levende materialen in de tuin kun je jouw verhaal vertellen. Jij geeft vorm en inhoud aan je tuin.

De tuin is een middel en een doel. Van je tuin kun je een betekenisvolle plek maken. Jij gaat een relatie aan met je tuin. Dat is een hele uitdaging.

De tuin is een vrijgevige partner en vraagt daarentegen ook om jouw liefdevolle zorg in alle seizoenen:

  • Je tuin biedt zintuiglijke ervaringen
  • Je tuin lokt reacties uit en roept herinneringen op
  • Je tuin heeft tijd en aandacht nodig
  • Je tuin nodigt uit om te delen en te ontvangen
  • Je tuin vraagt om dienstbare instelling

Van je tuin kun je een betekenisvolle plek maken. Een plek om te spelen en te werken, te kijken en te leren, te ervaren en te doen. Een plek waar ruimte is voor reflectie en inspiratie. Een plek om te worstelen met moeilijke keuzes, dat ook. Je komt jezelf tegen en het mag er allemaal zijn.

Door samen te werken in de natuur ontstaan gesprekken en vanuit de tuin borrelen vragen op. Heel praktische vragen, en ook gevoelsmatige kwesties. Een vragende en open houding van jou als eigenaar of gebruiker maakt de tuin bij uitstek een interessant en dierbaar stukje aarde.

Referenties

Onze tuin blijft groeien

Gerwin en Laurine vertellen over hun ervaring met Tuinpraktijk De Groene Loods. Langzamerhand krijgen de plannen én krijgt de tuin meer vorm.

Neem contact op met De Groene Loods

Wordt het tijd dat je aan de slag gaat in je tuin? Wil je het groots aanpakken of volstaat een kleine ingreep met effect? Graag denken we met je mee. Voel je vrij om te reageren.