Tuin & educatie

De natuur is van oudsher bij uitstek geschikt voor educatie. Een groene omgeving beïnvloedt leerprocessen positief en stimuleert creativiteit. Samen met ouders, kinderen en leerkrachten werken we aan de ontwikkeling van zo’n natuurlijke speelomgeving, waarin kinderen zich kunnen ontplooien.

Een groene speelomgeving versnelt leerprocessen en stimuleert de creativiteit van kinderen. Dat bewijzen niet alleen talloze wetenschappelijke onderzoeken, maar dat is vooral de ervaring van Tuinpraktijk De Groene Loods. Spelen in de natuur beïnvloedt de groepssfeer positief en heeft een gunstige uitwerking op de verbeeldingskracht van individuen.

Dankzij onze brede ervaring in het onderwijs weten we hoe scholen zijn georganiseerd en hoe in die omgeving veranderingsprocessen in de buitenruimte het best bewerkstelligd kunnen worden. 

Die expertise geldt overigens ook als het gaat om kinderdagverblijven, kinderboerderijen en zorgboerderijen of werkgevers die begrijpen dat een groene omgeving bijdraagt aan het welbevinden van de werknemer.

Liefst samen met ouders, leerkrachten en kinderen verbinden we educatie, ontspanning, groen, duurzame ontwikkeling en sociale vaardigheden aan elkaar. In de tuin, op het schoolplein, in het park, op de boerderij.

Een belangrijk aspect dat De Groene Loods daarbij voor ogen houdt, is dat we leerkrachten en ouders helpen een visie te ontwikkelen op spelen. Om die reden betrekken we ook hen volop bij de veranderingsprocessen van schoolpleinen naar groene speel- en leeromgevingen. We denken samen na over de relatie van het gebouw met de omgeving, over materialen, budgetten, randvoorwaarden en alles wat er verder bij komt kijken.

Met leerlingen denken we conceptueel na over de invulling van de nieuwe groene speel- en leeromgeving. Wat vinden zij belangrijk? De Groene Loods coördineert en coacht vervolgens bij de aanleg. Samen met leerlingen gaan we aan de slag. Iedereen draagt zijn steentje bij. Tijdens dit proces van aanleg ontstaan interessante interacties, komen sociale vaardigheden tot bloei en maken kinderen zich zowel vaardigheden als kennis eigen.

De Groene Loods beschikt over een professioneel netwerk van deskundigen op het vlak van educatie, architectuur, aanleg, onderhoud, subsidieverstrekking en fondsenwerving. Op die manier kunnen we u over het gehele spectrum van dienst zijn. Van concept tot uitvoering en ontwikkeling. Zo ontstaat telkens opnieuw een liefdevolle en veilige omgeving, waarin mensen groeien en zich ontwikkelen. Zo is De Groene Loods uw tuinman met dubbeldoel. 

Referenties

Dicht bij mezelf blijven in mijn tuin

Mijn vraagstuk was hoe ik de tuin bij ons nieuwe huis zou gaan realiseren en inrichten. Ik heb Daniel van Tuinpraktijk De Groene Loods gevraagd daarin te adviseren en daarbij te begeleiden.

Neem contact op met De Groene Loods

Wordt het tijd dat je aan de slag gaat in je tuin? Wil je het groots aanpakken of volstaat een kleine ingreep met effect? Graag denken we met je mee. Voel je vrij om te reageren.