Tuin & reflectie

De Groene Loods gaat samen met u de tuin en de vraagstukken te lijf. Een creatieve  manier met als oogst: reflectie en rehabilitatie en de balans.

Al eeuwenlang geldt de natuur als een belangrijke bron van reflectie voor zowel individuen als groepen mensen. Ze is de springlevende metafoor van het menselijk leven. Vanuit die wetenschap en ervaring bieden wij een traject aan waarbij samen tuinieren als methode voor reflectie, bezinning of verwerking centraal staat.

Samen tuinieren biedt een creatieve methode om te reflecteren op je persoon, je leven, je omgeving. Misschien heb je nare herinneringen, ben je een geliefde verloren, heb je een burn-out gehad, kamp je met financiële problemen. Er kan van alles zijn waardoor in je leven iets uit balans raakt.

De tuin is het domein bij uitstek om de balans te hervinden. Jouw persoonlijke verhaal vormt de basis voor een plan van aanpak. Samen gaan we vervolgens aan de slag in jouw eigen tuin. Planten, bomen, tuinen, materialen, natuur, kortom het groen geven een extra dimensie aan de beleving van dit traject.

In de tuin breng je evenwicht aan in borders, in straatwerk, in beplanting. Je ordent, schikt en beoordeelt. Je haalt weg wat je niet zint. De geur van een ruikende plant roept iets in je naar boven. Maar wat? Je plant en koestert wat je mooi vindt. Met begeleiding en coaching leer je jouw persoonlijke gevoelens en omstandigheden heel basaal te vertalen naar de tuin. Zo geeft de tuin woorden aan gevoelens waarvoor geen woorden zijn.

Referenties

Onze tuin blijft groeien

Gerwin en Laurine vertellen over hun ervaring met Tuinpraktijk De Groene Loods. Langzamerhand krijgen de plannen én krijgt de tuin meer vorm.

Neem contact op met De Groene Loods

Wordt het tijd dat je aan de slag gaat in je tuin? Wil je het groots aanpakken of volstaat een kleine ingreep met effect? Graag denken we met je mee. Voel je vrij om te reageren.