Achtergrond

In Tuinpraktijk De Groene Loods komen passie voor de natuur en jarenlange ervaring als tuinman, leerkracht en groeningenieur samen in de persoon van Daniël Roos. Zoals zijn voorgeslacht schepen de haven in- en uitloodste, zo coacht Daniël vandaag individuen en groepen in de groene omgeving.

AchtergrondDrijvende kracht achter de Tuinpraktijk is Daniël Roos. Al sinds zijn jonge jaren koestert hij een grote liefde voor tuin, landschap en natuur in de breedste zin van het woord. Toen hij een aantal jaren geleden met zijn vader een reis maakte door Schotland, herinnerden indrukwekkende kasteeltuinen hem plots weer aan de passie van zijn jeugd. Ze riepen een jongensdroom opnieuw in hem wakker.

Hij maakte de keus om zijn amoureuze betrekking tot het natuurschoon weer op te pakken en die zelfs beroepsmatig in te vullen. Deze nieuwe invulling van zijn leven combineerde hij met al opgebouwde werk- en levenservaring. Zijn expertise als tuinman, leerkracht en groeningenieur kwamen bij de oprichting van De Groene Loods in 2012 wonderlijk samen.

De naamgeving van De Groene Loods is geïnspireerd op de genealogie van mijn voorgeslacht. Een groot aantal van zijn voorouders was actief als loodsman; ze leidden schepen veilig de haven in en uit. In overdrachtelijke zin is de loods een gids en wegwijzer die personen ergens met beleid langs, naartoe of doorheen leidt. Op die manier wil ook De Groene Loods individuen en groepen begeleiden, door middel van tuinieren en activiteiten in de natuur.

Referenties

Dicht bij mezelf blijven in mijn tuin

Mijn vraagstuk was hoe ik de tuin bij ons nieuwe huis zou gaan realiseren en inrichten. Ik heb Daniel van Tuinpraktijk De Groene Loods gevraagd daarin te adviseren en daarbij te begeleiden.

Lees meer...

Neem contact op met De Groene Loods

Daniel-Roos-De-Groene-Loods-220x220px


Wordt het tijd dat je aan de slag gaat in je tuin? Wil je het groots aanpakken of volstaat een kleine ingreep met effect? Graag denken we met je mee. Voel je vrij om te reageren.

Neem contact op