Algemeen

Tuinpraktijk De Groene Loods verbindt mensen, de natuur, vakmanschap en duurzame ontwikkeling aan elkaar. Enerzijds door klanten praktisch te helpen bij allerhande werkzaamheden in de tuin, anderzijds door in dat proces cognitieve en reflectieve ontwikkelingen op gang te brengen en te stimuleren.

De Tuinpraktijk legt als dienstverlener verbinding tussen mensen, groen, vakmanschap en duurzame ontwikkeling. Reflectie en de persoonlijke groei en ontwikkeling van individuen en groepen door middel van tuinieren en werken in de natuur staan daarbij centraal.

Als eigenaar van De Groene Loods combineer ik – Daniël Roos – mijn jarenlange passie en verwondering voor de natuur met een langdurige expertise en ervaring als tuinman, groeningenieur en schoolmeester. Daarbij vormt de tuin, het landschap of de natuur het toneel van een leerproces, een sociale activiteit, een verwerkingsproces of een rehabilitatie.

Zo helpt De Groene Loods particulieren bij het ontwerpen en aanleggen van een persoonlijke tuin, waarin belevenissen, ervaringen, teleurstellingen of juist hoogtepunten uit het leven van de betreffende persoon kunnen worden verwerkt. Of coachen we bij de vergroening van een schoolplein , waarbij kinderen, ouders en leerkrachten volop meedoen. Of begeleiden we mensen bij het onderhoud van hun tuin, door samen te tuinieren.

De Tuinpraktijk coacht, begeleidt en stimuleert klanten van het ontwerpproces tot de realisatie. Tuinieren is een methode om te leren, te verwerken, te beleven, verhalen te delen, samen te werken of emoties te uiten.

Referenties

Dicht bij mezelf blijven in mijn tuin

Mijn vraagstuk was hoe ik de tuin bij ons nieuwe huis zou gaan realiseren en inrichten. Ik heb Daniel van Tuinpraktijk De Groene Loods gevraagd daarin te adviseren en daarbij te begeleiden.

Neem contact op met De Groene Loods

Wordt het tijd dat je aan de slag gaat in je tuin? Wil je het groots aanpakken of volstaat een kleine ingreep met effect? Graag denken we met je mee. Voel je vrij om te reageren.