Werkwijze

Op basis van een verkennend gesprek brengt de Tuinpraktijk uw behoefte in kaart. We maken en plan van aanpak en gaan vervolgens aan de slag. Zo bieden we elke afzonderlijke klant of groep een passende methode. De tuin is daarbij het middel, De Groene Loods het gereedschap.

Kernwoord in onze natuurlijke en groene methode is verbinding. Op een creatieve en eigentijdse manier verbinden we mensen, groen, vakmanschap en duurzame ontwikkeling aan elkaar. Daarbij werken we volgens een aantal principes die onze methodiek elke keer opnieuw bepalen en kleuren.

Een belangrijk grondbeginsel is ons dubbeldoel: we zetten de tuin in als een creatief en effectief middel om leerprocessen te stimuleren, ontwikkelingen op gang te brengen, vragen te beantwoorden, emoties te uiten en sociale cohesie te bevorderen. Door samen te werken in de natuur ontstaan gesprekken en vanuit de tuin borrelen vragen op. Heel praktische vragen, maar ook meer abstracte kwesties. De Groene Loods moedigt haar klanten aan, prikkelt en stimuleert ze. In de tuin, aan de tekentafel, tijdens een groepsproces, in een kennismakingsgesprek.

Vanzelfsprekend beginnen we graag bij het begin: Waarom hebt u De Groene Loods benadert? Wat is uw verhaal, wat is uw vraag? Wilt u samen met ons een tuin ontwerpen waarin persoonlijke emoties of ervaringen verwerkt worden?

Hebt u een persoonlijke crisis achter de rug en zoekt u naar manieren om die een plekje in uw leven te geven? Bent u in de hectiek van uw werk het overzicht van uw leven kwijtgeraakt? Bent u misschien een geliefde verloren en komt u erachter dat u het verdriet na al die jaren nog niet verwerkt hebt?

De Tuinpraktijk brengt op basis van een eerste gesprek uw behoefte in kaart en destilleert daaruit een plan van aanpak. De mogelijkheden variëren van samen een tuin ontwerpen en aanleggen tot een compleet schoolplein renoveren. Of misschien hebt u zelf een idee. Bij ons is alles bespreekbaar. We zoeken voor elke individuele klant of groep naar een passende methode en stimuleren en inspireren hen gedurende het leer- of verwerkingsproces. De tuin is daarbij altijd het middel, De Groene Loods het gereedschap.

Referenties

Dicht bij mezelf blijven in mijn tuin

Mijn vraagstuk was hoe ik de tuin bij ons nieuwe huis zou gaan realiseren en inrichten. Ik heb Daniel van Tuinpraktijk De Groene Loods gevraagd daarin te adviseren en daarbij te begeleiden.

Neem contact op met De Groene Loods

Wordt het tijd dat je aan de slag gaat in je tuin? Wil je het groots aanpakken of volstaat een kleine ingreep met effect? Graag denken we met je mee. Voel je vrij om te reageren.