Het grafje van Ralph

Toen mijn zoontje overleed was Daniël er als een vriend en samen praat je over de dingen die gebeurd zijn en de dingen die nog komen.

We hebben goed nagedacht over de inrichting van het graf. Met de kennis, creativiteit en vakkundigheid die Daniel heeft is het ook fijn om daar samen met hem over na te denken.

We zijn met z’n beiden naar een tuincentrum geweest en hebben planten gekocht. Vervolgens hebben we samen het graf ingericht nadat de grafsteen geplaatst was.

Het was prettig om dit samen met Daniel te doen. Het bezig zijn met elkaar en ondertussen de tijd hebben om over verlies en rouw te praten.

Het is fijn om iets moois te maken bij iemand die je achter heb moeten laten. Maar het is ook fijn om er met Daniël van Tuinpraktijk De Groene Loods over te praten hoe het mooi kan blijven.

Quotes

De tuin is een levendige metafoor voor natuurlijke veranderingen. Dat is wat de tuin ons leert: het wordt nooit meer zoals het was.

Neem contact op met De Groene Loods

Wordt het tijd dat je aan de slag gaat in je tuin? Wil je het groots aanpakken of volstaat een kleine ingreep met effect? Graag denken we met je mee. Voel je vrij om te reageren.