Zoeken

Onze tuin blijft groeien

Gerwin en Laurine vertellen over hun ervaring met Tuinpraktijk De Groene Loods. Langzamerhand krijgen de plannen én krijgt de tuin meer vorm.

In 2011 kochten wij een huis met een grote tuin. We hielden de tuin een beetje bij, maar het was niet wat bij ons paste. We hadden ook geen idee of we het wel op de goede manier deden en hebben op internet flink wat gezocht naar namen van planten en hoe je ze moet verzorgen of snoeien.

Na een poosje wilden we de tuin beter aanpakken. We spraken Daniël en vroegen hem of hij voor ons een plan kon bedenken. Dat was echter niet zíjn plan :-). Hij zou wel een kant-en-klare tuintekening kunnen leveren, maar liever wil hij dat de tuin bij ons past en dat we leren hoe we hem kunnen aanleggen en onderhouden. Wat een fantastische visie! We zijn dus in gesprek gegaan over wat we mooi vinden of wat we graag willen. 

Maar ook was er ruimte voor onzekerheid en vragen. We kregen opdrachten: maak een collage, maak foto’s, ga maar aan de slag met een klein stukje, vraag hulp bij te grote klussen, etc. We gingen ook samen aan de slag: snoeien, wieden, graven, struiken verplaatsen, opruimen, lijnen uitzetten. En natuurlijk genieten!

We zijn nog niet klaar en dat hoeft ook niet. Een tuin is nooit af. Elk jaar begint er weer een nieuwe cyclus en als iets niet bevalt, kunnen we het weer opnieuw proberen.

Langzamerhand krijgen de plannen én krijgt de tuin meer vorm.

Quotes

De tuin leert ons ontdekken. Schatten zoek je niet. Schatten vind je me de handen in de grond.

Neem contact op met De Groene Loods

Wordt het tijd dat je aan de slag gaat in je tuin? Wil je het groots aanpakken of volstaat een kleine ingreep met effect? Graag denken we met je mee. Voel je vrij om te reageren.